Siinä se joulu ja uusivuosi meni että huhhahhei vain! En kerennyt edes räpsimään Missistä joulu tai uusivuosi kuvia! :o Tai no tähänhän voisi tekosyyksi laittaa kylmän ilman,huonon kameran ja säät jne... XD Mutta no josko tuota seuraavalla kerrallasitten senkin edestä saisi :')

Pakkasta on todellakin ollut monta viikkoa kahdenkymmenen molemmin puolin eikä ulkona ole tullut paljoa käytyä. Syynä tähän se että Missin tassut palelevat tosi helposti eikä koiralla ole pohjavillaa nimeksikään. Myös oma sairauteni, kylmäurktikaria, on pienoinen este isoihin ulkoiluihin tälläsella pakkasella. Kylmäurktikaria (kylmänokkosrokko) on siis kylmäallergia, josta oireina tulee punainen ihottuma ja paukamat aivan kuin olisi nokkospuskassa pyörinyt. Tämä siis tulee iholle joka on ollut kylmän kanssa kosketuksissa ja ei tarvita kun -5 astetta ja 30 min ulkona niin naama on aivan punainen ja tällä kohoumalla. Tämän takia sisälle tullessa siis hieman huono/pönttö olo ja pienenmoinen huippaus. Tästä syystä aina pakkassäillä tulee syötyä rutkasti lääkkeitä. Jotka siis vain pienoisesti auttavat oloa(lääketiede kun ei ole kehittänyt oireita poistavaa lääkettä). Tästä syystä Missin kanssa olemme käyneet yleensä monta 10-15 min pyrähystä ulkona ja toivomme peukut pystyssä että pakkaset lauhtuisivat vihdoin ja viimein :D Pakkaset ovat myös sitten estäneet agilitytreenejä, jotka pidetään kylmässä hallissa ja senkin puoleen toivoisin pikaista lauhtumista sinne -5 asteen paikkeille ;) olisi vielä kuitenki talvi muttei jäätävää! :D

Nyt ulkoilun jälkeen Missin kanssa joutilaina takkatulen ääressä löhötessä ajattelin tekemisen puutteesta esitellä hyllystä löytyviä koirakirjoja joita on keertynyt jos jonkinsorttista.

 

Sieltä löytyy siis kutakuinkin kuvajärjestyksessä kirjat: neuroottinen koirani, Flyball, Koiran agressiot, Opi ymmärtämään koiraasi, koiran oikeaoppinen hieronta (edelliset 4 ovat koiran maailma perhemediat sarjan ohuita kirjasia),Gummerruksen suuri koirakirja ja Noutaja omistajan opas, Koiran keittokirja, Bretoni rotukirja, koirantemppuja (mukana tuli keltainen frisbee), Pieni koirantemppukirja, Agility alkeista huipulle, Koiran elekieli, koiran ensiapu ja kotilääkintä.

Tässä siis kaikki löytämäni koiraoopukseni, lukunottamatta erästä hierontakirjaa, jonka äitini oli ostanut minulle joululahjaksi, mutta hukkasi sen ennen joulua ja se on vielä etsinnän alla XD Lisäksi tietenkin tulee monen vuoden koiramme ja koirat lehdet sekä ASB(Agility Sport Bullet) lehdet yli vuoden ajalta!

Ajattelin josko selaisin jonkin hauskan ohjeen tuolta keittokirjasta ja tekaisisin herkkuja Missille ja laittaisin kuvineen sitten tänne, mutta saa nähdä mitä tässä viikonlopun aikana saa aikaiseksi! ;)